.

South Lake to Dusy Basin (CA)

Quick Facts: The trail head is located at an 30 minute drive from Bishop. More trail info can be found at Sierra Wilderness, or take a look at my pictures You will meet Bishop pass at 3650 m.  Elevation gain, trip report, map and pictures.

Elevation gain

    elevation ascend/day descend/day trail backpack
  South Lake 3000 m        
1. Dusy Basin 3480 m 860 m 380 m 11.0 km 4:45
2. South Lake 3000 m 380 m 860 m 11.0 km 3:15

Log book (in Dutch)

Zaterdag al vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt en met de wildernisvergunning op zak, staan we gepakt en gezakt bij South Lake. Een goed onderhouden pad kronkelt langs South Fork en Bishop Creek richting Bishop Pass. Het doel van onze tocht.

Heerlijk om bij een van de meertjes achterover te leunen en de ogen de kost te geven. We zijn omgeven door torenhoge bergen zoals Hurd Peak, Chocolate Peak en Agassuz Mt. Het is hier opvallend stil. Zo stil dat je het water aan de oever van het meer hoort kabbelen. Bij Saddle Lake ontdekt Peter een hut, die mij nog niet eerder is opgevallen. Zou daar iemand wonen?

Sneeuw en ijs op de zuidhellingen vormen een zichtbare herinnering aan afgelopen winter. Richting zuiden zien we ons reisdoel verscheinen. De pas die Hans eerder dit jaar op zijn sandalen probeerde te beklimmen. De sneeuw heeft nu plaats gemaakt voor een duidelijk aangegeven pad. Bij de pas aangekomen zie ik dat deze eerdere poging te ver oostelijk is geweest. Dat is weleenswaar het laagste punt, maar het pad loopt een stuk westelijk.

Het is al laat als we trots bovenop de pas staan. Op dit hoge punt (3650 m) is er weinig beschutting tegen de straffe wind. Hoog tijd om m’n muts en vest tevoorschijn te halen. Ik kan bijna niet wachten om vanaf de pas de andere vallei in te kijken. Zoals de kaart al deed vermoeden, is ook deze vallei bezaaid met heldere blauwe bergmeertjes. Tussen deze meertjes vinden we een tegen de wind beschut kampeerplekje. We hadden het niet beter kunnen treffen. De langzaam ondergaande zon kleurt de vallei in een scala van kleuren. Al snel is het donker en nog even later houdt ook de maan het voor gezien. Nu alleen de sterren de vallei verlichten, wordt ook de melkweg zichtbaar. Al naar enkele vallende ‘sterren’ vallen ook m’n ogen dicht.

Na een lange nacht weerkaatsen de eerste zonnestralen tegen te bergwanden. Tijd om de warme slaapzak in te ruilen voor een dik pak kleding. Het meertje is met een dun laagje ijs bedekt. Kennelijk heeft het afgelopen nacht licht gevroren. Zodra het wat warmer is verlaten we de Rusy vallei weer. Onderweg komen we we twee meisjes tegen, die al een week onderweg zijn. Een loopt wat ongelukkig sinds ze enkele dagen geleden d’r enkel had verstuikt. Ja, dat kan gebeuren. Vanaf de pas is het een ontspannen wandeling omlaag naar South Lake. Op de terugweg springt er nog een hertje vlak voor ons over de weg. Met een snelle maneuvre weet ik het te ontwijken. Onder het genot van een hapje en drankje gaan we bij Tom’s Place alweer op zoek naar een volgende bestemming.

Map

Download (PDF, 1.78MB)

Photographs

Coert Vonk

Coert Vonk

Independent Firmware Engineer at Los Altos, CA
Welcome to the things that I couldn’t find.This blog shares some of the notes that I took while deep diving into various fields.Many such endeavors were triggered by curious inquiries from students. Even though the notes often cover a broader area, the key goal is to help the them adopt, flourish and inspire them to invent new technology.
Coert Vonk

Latest posts by Coert Vonk (see all)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud