RECIPE

Borstplaat (Dutch)

Cacaoborstplaat blijft vaak zacht van binnen. Koffieborstplaat wil soms zelfs helemaal niet hard worden. Bij gebrek aan vormpjes kan de borstplaat ook op een ingevet bord worden uitgegoten. Het resulaat is dan minder fraai, maar net zo lekker.

Author:Inspired by wereldsint.nl
Category:Cookies
Cuisine:Dutch
Rating:
 (2)

Ingredients

180 ml heavy whipping cream (or condensed milk)
500 g white custard sugar (or sugar)
30 g butter
 almond extract, run, cacao, freeze dried coffee

Instructions

  1. Vetvrij papier invetten met boter en op een platte ondergrond leggen. Vormpjes invetten met boter en op het papier leggen.
  2. Giet in een steelpannetje met dikke bodem een derde deel van de koffieroom, met daarbij een derde deel van de suiker en van de boter. Doe er een smaakje bij, zoals enkele druppels essence, een theelepel rozenwater, rum of likeur, of een eetlepel cacao of oploskoffie. Smelt het geheel en roer constant om aanbranden te voorkomen. Als de suikerstroop begint te koken, het pannetje -al roerend- even van het vuur halen en tot rust laten komen. Laat af en toe een lepelvol in het pannetje druppelen. De substantie is voldoende ingedikt als de laatste druppel even met een haakje aan de punt van de lepel blijft hangen.
  3. Giet de substantie in een grotere of enkele kleinere vormpjes. Was daarna meteen het pannetje en de lepel af met heet water.
  4. Begin nu van voren af aan, met een ander smaakje.
  5. Laat de borstplaat in ongeveer twee uur goed afkoelen, en verwijder dan pas heel voorzichtig de vormpjes.