Happy Isles to Half Dome in Yosemite (CA)

The trail starts at the Happy Isles bus stop in Yosemite Valley. Leave at first daylight, so you get back before dark. what to expect. Elevation gain, trip report and pictures.

Elevation gain

elevation ascend descend trail day pack
Happy Isles 4,035′
½. Half Dome 8,825′ 5,280′ 530′ 7.5 mi 6:00
1. Happy Isles 4,035′ 530′ 5,280′ 7.5 mi 4:30

Trip report (in Dutch)

Even plots als het plan is opgekomen vertrekken we vrijdagmiddag op weg naar Yosemite. Dit keer met een heel specifiek doel voor ogen: Half Dome. De grote plutonic rots die het beeld van Yosemite domineert. ‘s Morgens beginnen we bij het eerste daglicht aan de tocht.

Het eerste deel van het pad is me wel bekend. Rondom Vernal Falls naar Nevada Falls. Net als we langs een diepe afgrond liepen liepen, doemt een zwarte beer voor ons op. Je weet dat het kan gebeuren, maar evengoed schrikt je. Gelukkig maken wij geen deel uit van zijn ontbijtplannen. Over het smalle padje loopt de beer doodrustig de mensen voor ons voorbij. Nu is het bij elke bocht even goed kijken, of we niet opgewacht worden.

Na een korte lunch bij Nevada Falls begint onze tocht door een voor mij nog onbekend gebied. Dit was het laatste weekend dat de staalkabels deze tocht mogelijk maken. Hierdoor is het wat drukker dan wat ik had verwacht. Onder een stralende zon, maar zo nu en dan afgekoeld door een licht briesje leggen we de veertien kilometer af naar Half Dome. Bbovenop de bergrug aangekomen worden we beloond met een fantastisch uitzicht.

De tijd is voorbij gevlogen. Het is al één uur als we eenmaal de laatste treden afleggen. Daar beginnen de staalkabels die een beklimming het laatste stukje rots mogelijk maken. De helling doet op enkele plaatsen griezelig steil aan. Niet bepaald een plaats om weer door hoogteziekte getroffen te worden. M’n verstand wint het van de uitdaging en ik zak onderuit en geniet van het uitzicht. Uiteindelijk komen we nog maar net voor het donker terug. Al met al een heel leuke en uitdagende tocht.

Photographs

Embedded software developer
Passionately curious and stubbornly persistent. Enjoys to inspire and consult with others to exchange the poetry of logical ideas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.