Edison Lake to Graveyard Lake (CA)

Quick Facts: The trail head is an exciting three hour car ride from Fresno. The Goodale Pass Trail goes along Edison Lake and then meets the Cold Creek. After following the creek for a while, the trail splits to the left heading up to Graveyard Lakes. Elevation gain, trip report and pictures.

Elevation gain

elevation ascend/day descend/day trail backpack
Vermilion Camp 7,740′
1. Lower Graveyard Lake 9,950′ 2,330′ 150′ 6.9 mi 5:30
2. Vermilion Camp 7,740′ 150′ 2,330′ 6.9 mi 3:30

Trip report (in Dutch)

Uitgeslapen maar betrekkelijk laat verlaten we de kampeerplaats aan Shaver Lake. Het startpunt voor onze weekendtocht is Edison Lake.

Dit grote waterreservoir ligt diep in het Sierra Nevada gebergte verscholen. Een verhard zandpad verbindt het met de buitenwereld. Een leuk weggetje om een 4×4 truck uit te proberen, maar wij bewijzen dat het ook met een gewone auto kan.

De parkeerplaats is verlaten. We hebben de bergen dus voor onszelf. Dit deel van de Sierra is voor mij een nog ongeschreven boek. Hoog tijd om op ontdekking uit te gaan. De klok staat inmiddels al op elf uur als we bij de Goodale Pass Trail aankomen. De tijd vliegt voorbij vandaag. Ons internationaal gezelschap heeft er aardig de pas in, maar de twijfel rijst of we Lake Of The Lone Indian bij daglicht kunnen bereiken. Lopend door het droge naaldbus, wordt het geluid van de vogels soms afgewisseld door een laag gegrom in de verte. Een geluid dat ik niet goed thuis kan brengen. Eigenlijk wilde ik het niet weten ook. Onverschrokken, maar alert lopen we voort.

Bij Upper Graveyard Meadow aangekomen is de zon al een behoorlijk stuk gezakt. Hoog tijd om wat realistischer te worden over onze bestemming. We kiezen Lower Graveyard Lake dat een uurtje verderop ligt. Zo gezegd, zo gedaan. Het meer steekt met zijn diepblauwe kleur af tegen het grijswitte graniet van de bergen. Deze zout-en-peper kleur van de rechthoekige stenen geeft het inderdaad een wat luguber karakter.

Op 3000 meter vinden we een leuk kampeerplekje. Net onder de 3048 meter zodat we hout mogen sprokkelen voor een kampvuur. Even snel als dat de zon achter de bergen verdwijnt, koelt het af. Niet zo verwonderlijk, want het is al bijna November en er is geen wolkje aan de lucht. M’n slaapzak bewijst goede diensten. Zelfs bij min 3 celcius voelt het zelfs zonder tent nog behagelijk aan. De maan houdt zich nog verscholen. De melkweg tekent zich af. Denkend aan al die sterren, droom ik langzaam weg. Ik zou hier elke dag wel kunnen doorbrengen.

Met havermout en koffie bereiden we ons op de terugtocht voor. Vergeleken met de heentocht van vijfenhalf uur gaat de afdaling vlotjes. Het helpt natuurlijk dat we vandaag niet hoeven te klimmen. Bij de auto aangekomen kletsen we nog wat na onder het genot van een kopje thee. Klaar voor de huisreis. Eenmaal weer thuis aangekomen leer ik niet alleen dat er vlak bij ons startpunt een herberg ligt, maar ook er een massage om de hoek is. Hadden we dat maar geweten. Een volgende keer dus!

Photographs

Embedded software developer
Passionately curious and stubbornly persistent. Enjoys to inspire and consult with others to exchange the poetry of logical ideas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.